Activiteiten-winter

ACTIVITEITEN - WINTER

Hondensledetocht in Fjällnäs

Geniet van een prachtige sledetocht met husky's die je slede voorttrekken. Het is een unieke manier om het winterlandschap te ervaren. Tijdens de winter organiseren wij van Kerstmis tot en met Pasen huskytochten die direct vanaf onze camping vertrekken. De tocht gaat over het Malmagen meer en is circa 11 km lang en duurt ongeveer een uur. We rijden elke dinsdag en vrijdag om 10.00, 11.30 en 13.00 uur en vanaf week 8 ook om 14.30 uur. Prijs: - volwassenen: 900kr - kinderen tot en met 10 jaar: 450 kr.

Skiën

Fjällnäs ligt in één van de mooiste wintersportgebieden van Zweden. Je vind hier 6 verschillende skiegebieden met meer 160 afdalingen! Op vijf minuten autorijden van onze camping ligt het skigebied Tänndalen. Doe je ski's aan en geniet van 40 km aan mooie afdalingen en perfecte sneeuw! Wil je even bijkomen van je inspanningen, dan zijn er voldoende gezellige restaurantjes te vinden op de pistes. De skibus stopt direct bij onze camping.

Sneeuwscooter

Met meer dan 600 km aan sneeuwscooter trails in Funäsfjällen heb je ongekende mogelijkheden voor een uniek Zweeds winteravontuur. In samenwerking met Puls organiseren we zowel 3-uurs tochten als complete dagtochten. Je gaat met een ervaren gids pad zodat het ook een veilige tocht is. Neem contact met ons op voor het boeken van je sneeuwscootertoer.

Paardrijden in de winter

Tijdens het winterseizoen biedt Fjällpilens toertochten aan op IJslandse paarden. Onder begeleiding van een gids maak je een onvergetelijke tocht door het winterse landschap van de Funäsfjällen. Op aanvraag kunnen we een toer voor je boeken bij Fjällpilens.

Arresleetocht met glögg

Ga mee met een paard- en sledetocht door het winterse landschap van de Funäsfjällen. Het is een magisch gevoel om door een stil winterlandschap te glijden met het geluid van de paardenbellen. De tocht wordt afgesloten met een glögg bij een houtvuur. Op aanvraag kunnen we de arresleetocht voor je boeken.

Fatbiken op wintertrails

Fietsen in de sneeuw doe je met een fatbike. Fatbike is fun! Tijdens de winter prepareren we een trail over het Malmagen meer. Je kunt ook een tocht maken over de vele geprepareerde langlauf en sneeuwscooter trails. Wij hebben zes fatbikes te huur in verschillende maten waarmee jezelf op pad kunt gaan. Een onvergetelijke ervaring! Prijs: fatbike met helm: 4 uur, 250 kr

Langlaufen

De Funäsfjällen zijn een paradijs voor langlaufers. De trails starten direct vanaf onze camping. Ben je nog een beginner? We helpen je graag op weg met een introductiecursus langlaufen. Prijs introductiecursus langlaufen: Circa 4 uur, inclusief fika, dagpas. Exclusief materiaalhuur: - Volwasenen: 450 kr - Kinderen (10 tot 16 jaar): 250 kr

Zwerftocht met sneeuwschoenen

Bind je sneeuwschoenen onder en wandel door de sneeuw. Iedereen kan dit. Je kunt zelf op pad gaan over uitgezette winterpaden. Maar je kunt ook een gegidste toer bij ons boeken. Prijs: - huur sneeuwschoenen: 125 kr per persoon voor een dag - Gegidste toer met fika (circa 3 uur): volwassenen 350 kr, kinderen (10 - 16 jaar) 250 kr.

IJsvissen

Boor een gat in het ijs en probeer je eigen vis te vangen! Prijs: - Huur ijsboor, hengel, maden: 125 kr per persoon (exclusief visvergunning) - Gegidste ijsvis activiteit met fika: 250 kr per persoon (exclusief visvergunning)

Wildfondue

Geniet na een dag vol activiteiten van een heerlijke wildfondue met eland- en rendiervlees in de sfeervolle berghut "Andersborg Våffelstuga". Met een taxi-scooter word je naar de berghut gereden en weer opgehaald. Met een beetje geluk zie je zelfs nog het noorderlicht! Op aanvraag kunnen wij de wildfondue voor je boeken.

Met de arreslede naar de Volldalskoja

Beleef een onvergetelijke avond. Met een paardenslee gaat de rit van het hotel in Vauldalen, net over de Noorse grens, naar Volldalskoja. Volldalskoja is een oude berghut en gebouwd met grote houtblokken uit de diepe bossen van Femundsmarka en de grote stenen in de muren zijn van de oude grensbrug tussen Noorwegen en Zweden. Binnen is er open vuur en overal kaarsen, lekkere bergvissen en gerookt rendier. Na de maaltijd brengen de paarden je weer terug. Met een beetje geluk kun je genieten van het prachtige Noorderlicht. Neem contact met ons op voor het boeken van de arresledetocht en diner.

Noorderlicht

In de periode tussen half september en half april is het donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Een magische ervaring die je niet snel zult vergeten.

Oog in oog met muskusossen

In de bergen bij Fjällnäs leven een tiental muskusossen in het wild. Deze prehistorische dieren - tijdgenoten van de mammoet - zijn zo'n 40 jaar geleden vanuit het Noorwegen naar Zweden gelopen. De kans dat je ze in het wild is klein. Maar in het Myskoxcentre in Tännäs worden ze in een bezoekerscentrum gehouden. Hier kun je ze onder begeleiding van een gids van dichtbij zien. Op aanvraag kunnen wij een toer voor je boeken bij het Myskox Centrum.

Ontmoeting met Sami en rendieren

Fjällnäs ligt midden in het Sami-gebied 'Ruvhte Sitje'. De Sami zijn het oudste inheemse volk van Europa. Dit is hun leefgebied. Er leven hier ruim 7.000 rendieren. Je kunt hier dus uitgebreid kennis maken met de Sami cultuur. In onze omgeving zijn een aantal Sami families die rendierkuddes houden. Deze kun je ook in de winter bezoeken en de rendieren van heel dichtbij zien! Op aanvraag kunnen we een bezoek aan de Sami boeken inclusief een toer met een slee die wordt getrokken door een rendier!

Snowkiting

Funäsfjällen is misschien wel het beste snowkite gebied van Zweden. Je hebt gemakkelijk bereikbare snowkite spots en goede windcondities. Ons Malmagenmeer is een perfecte plek om te snowkiten. In Funäsfjallen is een snowkite-school aanwezig. Iedereen ongeachte het niveau is welkom. Tijdens het winterseizoen wordt elke dag cursus gegeven. Meer informatie: snowkiteskolan@gmail.com.

Røros en nog veel meer

Wat dacht je van een bezoek aan de bierbrouwerij Härjebrygg, of aan het Härjedalens Fjällmuseum in Funasdälen? Of bezoek het UNESCO Werelderfgoed stadje Røros net over de grens in Noorwegen. De winterscenes van Pippi Langkous zijn in dit schilderachtige stadje opgenomen.

EnglishGermanSwedish