Activiteiten-zomer

ACTIVITEITEN - ZOMER

Wandelparadijs

In de Funäsfjällen vind je meer dan 40 gemarkeerde wandelpaden, 60 toppen boven de 1000 meter en meer dan 200 bergmeren. Fjällnäs ligt midden in dit wandelparadijs en er zijn veel mogelijkheden voor een dagtocht of meerdaagse tochten. Grote kans dat je onderweg rendieren tegenkomt.

Elandsafari

Wij verzorgen elandensafari's voor groepen tot maximaal 6 personen. We vertrekken 's ochtends vroeg zodat we de grootste kans hebben op het spotten van wild. We laten je het prachtige landschap van Funäsfjällen zien en geven uitleg over de bijzondere dieren. De tour is inclusief een ontbijt. Neem tijdig contact met ons op voor het reserveren van je elandensafari! Prijs: volwassenen 850 kr, / kinderen (tot en met 12 jaar): 600 kr. Minimumprijs: 2500 kr.

Mountainbiken

Tijdens de zomer is het skigebied van Hamra één groot down hill-paradijs. Samen met je MTB of fatbike ga je in de lift omhoog en heb je de keus uit tientallen afdalingen. Uiteraard kun je ook één van de vele MTB-paden fietsen die in Funäsfjallen zijn aangelegd. Wij verhuren MTB's en fatbikes.

Peddelen op het Malmagen

Wij verhuren éénpersoons kayaks, een Canadees (voor gezin met kinderen) en roeiboten. Je kunt al peddelend genieten van het prachtig uitzicht vanaf het Malmagen meer. Er zijn ook diverse strandjes waar je aan kunt leggen. Je kunt ook naar de nieuwe grilhut varen aan de overkant van het meer.

Vliegvissen

Tijdens het zomerseizoen bieden we vliegviscursussen aan voor beginners. 's Avonds leren we je de basistechnieken van het werpen. De volgende dag nemen we je mee naar een rivier waar je echt gaat vliegvissen. Het gebruik van vliegvishengel, visvergunning en fika is inbegrepen.

Dagtocht met IJslandse paarden

Maak een dagtocht door de fjälls op je 'eigen' IJslandse paard. Je kunt een toer van een halve of een hele dag boeken. Onder begeleiding van een ervaren gids van Fjällpilens maak je een onvergetelijke tocht. Maximaal acht deelnemers. Deelname vanaf 10 jaar. Neem contact met ons op voor het boeken van je rijtoer.

Ontdek de Sami cultuur

Fjällnäs ligt midden in Sami gebied Ruvhten Sijte. Om rendieren te spotten hoef je niet van onze camping af. De rendieren komen regelmatig bij ons op bezoek. NIEUW IN 2024: SAMI EXPERIENCE TOUR Wil je meer weten over de Sami en rendieren? Boek dan onze Sami-experience tour. Met deze interactieve app laten we je kennis maken met de Sami cultuur en kom je op de mooiste plekjes van Funäsfjällen.

Beklim de Funäsdalsberget

De via ferrata van Funäsdalsbergets is een steil klimpad met fantastische uitzichten. Met een beveiligde kabel langs het parcours, klimgordel, helm en een korte bespreking van de uitrusting van Topsports-experts, kun je gemakkelijk en veilig op eigen gelegenheid naar de top van de berg klimmen. Eenmaal boven kun je genieten van een fantastisch uitzicht vanaf het terras van de Toppstugan. De klim duurt een paar uur en is een spannende uitdaging voor het hele gezin. Wij kunnen de klimuitrusting op aanvraag voor je boeken bij onze partner.

Golfbanen in Funäsfjällen

Twee van de mooiste en meest spectaculaire golfbanen van Zweden bevinden zich in de Funäsfjällen. De 18-holes golfbaan in Ljusnedal is de oudste bergbaan van Zweden, gebouwd in 1972. De 9-holes baan van Ramundberget langs Ljusnan is een klein juweeltje in de bergen volgens Swedish Golf.

Røros, UNESCO Wereld Erfgoed in Noorwegen

Røros staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Twee straten met houten huizen en een stenen kerk zijn belangrijke onderdelen van het beschermde stadscentrum. Een bezoek aan het Rørosmuseum is zeer de moeite waard. Ook leuk om te weten is dat de winterscenes van Pippi Langkous in dit schilderachtige stadje zijn opgenomen.

Olav's kopermijn

De Olav's kopermijn, nabij Röros was tot 1972 nog in bedrijf. Tegenwoordig kun je de mijn bezoeken. De mijn is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed.

Oog in oog met de muskusos

De muskusos is een tijdgenoot van de mammoet. Een ontmoeting is zeer bijzonder. In Zweden leeft er nog één wilde kudde muskusossen: in de hoger gelegen bergen bij Fjällnäs. De kans dat je deze oerdieren in het wild tegenkomt is echter zeer klein. In het Myskox Centrum in Tännäs zie je onder begeleiding van een gids deze imposante dieren! Wij kunnen op aanvraag een bezoek aan het Myskox Centrum voor je boeken.

Flatruet: hoogste bergweg van Zweden

De Flatruet is de hoogste bergweg van Zweden. Over de gravelweg rij je door een indrukwekkend berglandschap. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht en zie je in de verte de Helags gletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Zweden. De Flatruet leent zich prima voor een dagtocht in combinatie met het Sami-dorp Mittådalen.

EnglishGermanSwedish