Ons verhaal

HEJ! HEJ!

Wij zijn Hans en Winnifred en sinds 2019 de trotse eigenaren van Fjällnäs Camping & Lodges. Oorspronkelijk komen wij Nederland. We zijn al jaren enthousiaste outdoor liefhebbers. Scandinavië en met name Zweden heeft ons hart gestolen. We willen graag onze voorliefde en ervaring met de Zweedse natuur delen met onze gasten. Välkommen till Fjällnäs!

Hans

"The mountains are calling and I must go" is mijn lijfspreuk. Na mijn studie Geografie en Milieukunde heb ik me sinds 1991 met duurzaamheid en klimaat beziggehouden. Tot eind april 2019 gaf ik als partner leiding aan de duurzaamheidspraktijk van PwC in Nederland. In onze vrije tijd ontvluchtten we de hectiek van alle dag en trokken we er op uit in de bergen en uitgestrekte wildernis van Zweden en Noorwegen. Ik voelde steeds meer de drang naar vrijheid, de natuur en de bergen. In de zomer van 2018 hebben we de knoop doorgehakt en Fjällnäs Camping & Lodges gekocht. Een prachtig en spannend avontuur! Het voelt alsof je weer helemaal opnieuw begint. Van duurzaamheidsadviseur naar campingbaas: een mooie carrière-switch!

Winnifred

"Jag har aldrig gjort så jag tror att jag kan göra". Of in goed Nederlands: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan". Pipi Langkous sprak deze filosofische woorden en deze levenshouding probeer ik ook te hebben. Mijn doel is om onbekommerd en met meer lef in het leven te staan, zodat nieuwe dingen op je pad komen. Ik heb een achtergrond in personeelswerk en als personeelsmedewerker gewerkt. In 2012 heb ik het roer omgegooid en ben ik een hondentrimsalon begonnen. Dit was een hele leuke verandering, wat op dat moment goed in mijn leven paste. Ik ben een echt natuurmens. Met onze Tibetaanse terriër Barry ga ik graag aan de wandel. Maar ik houd ook erg van gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten. Voor mij is het wonen en werken in Zweden dan ook een spannend avontuur, waarin al deze aspecten weer samenkomen. Ik hoop dat onze gasten een hele mooie tijd beleven bij ons op de camping en in de fjälls van Funäsdalen.
EnglishGermanSwedish